BLOG

5 tips voor Elementor

5 tips voor Elementor

Veel gebruikers in WordPress maken gebruik van pagebuilder om zonder kennis van code en stijling snel een mooie pagina/bericht te maken. Elementor is één van de meest gebruikte drag en drop pagebuilders binnen WordPress.  Met elementor edit je aan de voorkant en zie je direct hoe jouw bericht eruit komt te zien.  Gebruik je zelf Elementor dan is dit artikel voor jou. Hier vind je namelijk een aantal handige tips om Elementor nog beter te kunnen gebruiken.

Gebruik templates

templates

Een template is een zefl samengesteld stukje functionaliteit binnen Elementor die je kunt hergebruiken op meerdere pagina’s. Wanneer je een sectie hebt gemaakt (bijvoorbeeld een formulier), ga erop staan en doe een rechtermuisklik. Kies de optie “sla op als template” en verzin een naam voor je template. Vervolgens kun je naar een andere pagina gaan, voeg een sectie toe en klik het rechter icoontje “template toevoegen” aan. Onder de tab “mijn templates” kun vervolgens jouw nieuwe template vinden en deze op de pagina neerzetten en aanpassen.

Maak gebruik van sneltoetsen binnen Elementor.

elementor hotkeys overzichtIn elementor heb je verschillende sneltoetsen waardoor je snel wat acties kunt doen.  Als je alle sneltoetsen van elementor wilt zien kijk dan hier of via de sneltoets <CTRL/CMD><?>. Voordeel is ook dat de meeste sneltoesten overeen komen met de standaard sneltoesten die je al kent voor bijv. kopieren, plakken etc.

De navigator

Doordat een pagina’s veel secties en widgets bevatten kun je in de Elementor editor niet alles op 1 scherm zien. Dit zou betekenen dat je veel moet gaan scrollen om van de onderste naar de bovenste sectie te komen. Elementor heeft daar een slimme oplossing voor bedacht, de navigator. Via de sneltoets <CTRL> <SHIFT> I  wordt de navigator popup op je scherm getoond. Je hoeft nu alleen door de navigator te scrollen en de juiste widget te selecteren om deze te editen want de eigenschappen van deze worden ook direct zichtbaar in het linkermenu.

De responsive modus

responsive_modeWil je weten hoe jou pagina er op tablet of mobiel uitziet, dan kun je via de responsive modus van Elementor dit uittesten.  Door onderin in het linkermenu op het “responsive modus” te klikken (of via <CTRL><SHIFT> m) krijg je drie responsive keuzes te zien. Deze keuzes zijn mobiel,tablet en desktop  Voordeel van deze modus te gebruiken is dat je niet te switchen naar de browser developer tools om je website op mobiel te testen. Wanneer je op de preview mode zit kan je voor dat gegeven apparaat de stijling aanpassen. Je kan hierdoor de grootte van een sectie op mobiel mode wel aanpassen terwijl dit voor tablet of desktop gelijk blijft.

Elementorconfig

Wanneer je alle belangrijke settings wilt zien van Elementor kan je Elementorconfig gebruiken in de console van de developer tools. Om bij deze developer tools te komen kan je op Windows de toets <F12> gebruiken. Wanneer je op een Apple zit kan je dit pad volgen: Safari>Voorkeuren>geavanceerd. Wanneer je daar bent vink je de optie Toon Ontwikkel-menu in menubalk aan. Als je op de developer tools bent ga je naar de console tap toe en typ je daar Elementor config in. Open hierna de optie die je krijgt en je krijgt nu alle settings van elementor te zien.
Je Kan Elementorconfig alleen gebruiken om de settings te zien wanneer je in de back-end zit van een website.

Met de Elementor settings die je krijgt kan je bijvoorbeeld kijken welke widgets je hebt en de naam die ze hebben. Je kan ook de link zien van Elementor docs. Je kan deze settings gebruiken om de naam te vinden van bijvoorbeeld een widget die je uit wilt zetten. Deze config kan je ook gebruiken om te kijken of je iets kan bijwerken op de website.

Sinds 2023 is Blue Mammoth onderdeel van Social Elephant

Samen zijn wij een full service agency met:

Veel plezier op onze website 

Je kunt ons bellen op  0307601213


Groetjes,

Nico van der Zaan
Directeur 
Social Elephant