BLOG

Fun feitje over wordpress deel 2

Fun feitje over wordpress deel 2

Wegens de vele leuke reacties op het vorige deel van Fun facts over WordPress hebben we besloten om nog een vervolg te maken. We zijn weer het internet ingedoken en hebben weer een leuke lijst kunnen samenstellen. Veel leesplezier!

Wist je dat WordPress is gebouwd in 150 mensen jaren?

WordPress kwam uit in 2003 en duurde toen 150 mensen jaren om te bouwen, dit was natuurlijk verdeeld over een heel team van programmeurs. Voor een project van dit formaat zou het ongeveer 7 miljoen kosten volgens de berekeningen van openhub.net

bekijk de berekening hier

Wist je dat WordPress 56.000+ plugins aanbied?

IIn 2004 introduceerde WordPress de plugin feature met update 1.2. Vanaf deze update werd de plugin “Hello Dolly” standaard meegeleverd. De Hello Dolly plugin heeft geen belangrijke functie en laat alleen stukjes song tekst zien van het liedje Hello Dolly gezongen door Louis Armstrong. Door de jaren heen zijn er vele plugins gemaakt en gedownload. Een overzicht van de meest gedownloade plugins vind je op deze pagina.

Wist je dat niemand eigenaar is van WordPress?

WordPress is een open source project opgericht door Co-founder Matt Mullenweg. Omdat WordPress een open source project is kan ieder deze code veranderen naar wens en zelf met een ander logo en naam legaal door verkopen. De naam WordPress en het domein WordPress.org is echter van de WordPress foundation. de WordPress foundation is ook door Matt Mullenweg opgericht en heeft als doel ervoor te zorgen dat WordPress goed wordt onderhouden, wordt doorontwikkeld en dat het iedereen het vrij kan blijven gebruiken.

Wist je dat WordPress ouder is als Twitter en facebook?

Waarschijnlijk komt het voor veel mensen als een verrassing als ze horen dat WordPress wel 8 maanden en 1 week ouder is dan Facebook. Facebook ging op 4 Februari 2004 live, terwijl de eerste versie van WordPress al op 27 mei 2003 te zien was. Twitter kwam zelfs 3 jaar later als WordPress uit, namelijk op 21 Maart 2006.

Wist je dat 11.9% van alle WordPress website’s gebruik maakt van WooCommerce?

WooCommerce is een gratis WordPress plugin waarmee je van een WordPress website ook als webshop kunt gebruiken. Inmiddels maakt zo’n 14% van alle webshops gebruik van WooCommerce. In de WordPress plugin directory staan er inmiddels wel meer dan 5000+ plugins met de naam “WooCommerce” er in.

Sinds 2023 is Blue Mammoth onderdeel van Social Elephant

Samen zijn wij een full service agency met:

Veel plezier op onze website 

Je kunt ons bellen op  0307601213


Groetjes,

Nico van der Zaan
Directeur 
Social Elephant