BLOG

Fun feitjes over WordPress deel 1

Fun feitjes over WordPress deel 1

WordPress is door de jaren heen uitgegroeid tot het grootste Content Management Systeem in de wereld. Over WordPress zijn inmiddels al veel interessante feitjes bekend die je misschien wel of nog niet weet. We hebben een aantal van deze feitjes verzameld en hier op een rijtje gezet. Veel leesplezier!!

Wist je dat meer dan 30% van alle websites gebruik maakt van WordPress?

Op dit moment gebruikt 31,8% van het internet WordPress om een website te tonen. Het aandeel binnen het CMS gedeelte is nog groter. 6 op de 10 websites die gebruik maken van een CMS gebruikt daarvoor WordPress! Dit getal blijft ook nog groeien.

Lees hier meer over deze statistieken

Wist je dat er op WordPress.com maandelijks 77,8 miljoen berichten worden gepubliceerd?

Op WordPress.com, de grootste WordPress site van de wereld, worden elke maand 77,8 miljoen berichten gepubliceerd en 54 miljoen commentaren geplaatst. Dat is dus zo’n 2,6 miljoen berichten per dag oftwel 30 berichten per seconde. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Op WordPress.com kun je live volgen waar een bericht op dat moment wordt gepubliceerd.

Bekijk de live publicaties op WordPress.com!

Wist je dat alle WordPress releases zijn vernoemd naar jazz artiesten?

De oprichters van WordPress zijn grote jazz fans. Elke major release van WordPress heeft daarom de naam van een bekende jazz artiest zoals Miles Davis (versie 1.0), Billy Strauhorn (versie 1.5) en Stan Getz (2.2). In de link hieronder kun je de volledige lijst vinden.

Bekijk hier de lijst met de WordPress versies

Wist je dat WordPress het San Francisco Automattic kantoor heeft gesloten?

Automattic, het bedrijf achter WordPress.com,  begon in 2009 / 2010 met het huren van een kantoor in San Francisco. Dit kantoor was bedoeld om een mogelijke werkplek te bieden buitenshuis. Het pand werd echter gesloten nadat CEO Matt Mullenweg realiseerde dat er maar 5 mensen gebruik maakte van het 1400 vierkante meter kantoor. Automattic heeft altijd zijn werknemers de keuze gegeven om vanuit huis te werken en hiervan wordt veelvuldig van gebruik gemaakt. Waar deze werknemers wel zitten kun je op deze kaart zien.

lees hier het hele verhaal

Wist je dat er al bijna 900 WordCamps zijn georganiseerd?

WordCamps zijn lokaal georganiseerde evenementen met de bedoeling om informatie over WordPress met elkaar te delen. De eerst WordCamp werd in 2006 georganiseerd door Matt Mullenweg in San Fransisco. Op het moment van schrijven zijn er er 895 wordcamps geweest over 71 steden, 65 landen en in 6 kontinenten.

Bekijk hier de actuele lijst

Wist je dat er nog veel meer feitjes zijn over WordPress?

Wij inmiddels wel. Vandaar dat we de komende tijd nog meer van deze feitjes gaan bundelen en ze op onze berichten pagina gaan posten. Hou daarom onze blog in de gaten.

Sinds 2023 is Blue Mammoth onderdeel van Social Elephant

Samen zijn wij een full service agency met:

Veel plezier op onze website 

Je kunt ons bellen op  0307601213


Groetjes,

Nico van der Zaan
Directeur 
Social Elephant