BLOG

Handig: Visuele feedback tools

Handig: Visuele feedback tools

Elke ontwikkelaar kent het probleem. Hoe krijg ik goede feedback van gebruikers zodat ik weet wat precies het probleem is. Vaak worden via e-mail hele Word documenten met aanwijzigingen doorgestuurd of worden er lange telefoongesprekken gevoerd. Soms leidt dit tot frustaties aan beide kanten omdat de gebruiker zich niet begrepen voelt en de ontwikkelaar niet de gewenste informatie krijgt die nodig is om het probleem op te lossen. Een visuele feedback tool helpt erbij om de gewenste feedback informatie makkelijk over te brengen.

Wat zijn visuele feedback tools?

Met een visuele feedback tool maak je een screenshot van het scherm waar je feedback over wilt geven. Je geeft er commentaar bij en klik je op verstuur. Vervolgens wordt de informatie doorgestuurd naar de ontwikkelaar. Een gebruiker hoeft vaak alleen een browser extensie te installeren kan dan feedback geven. Een groot voordeel van visuele feedback tool is dat een gebruiker snel en gemakkelijk feedback kan sturen. De kwaliteit hiervan is vaak goed omdat deze tools ook de technische browserinformatie meesturen naar de ontwikkelaar. Deze informatie is vaak van groot belang om bugscenario goed na te spelen en de fout te ontdekken.

Is de feedback eenmaal verstuurd, dan kan de gebruiker de voortgang van de feedback afhandeling volgen en eventueel meer informatie eraan toevoegen.Een ander groot voordeel is dat de visuele feedback tools gebruik maken vande integratie mogelijkheden van andere  online tools. Op deze manier kun je de visuele feedback direct doorsturen naar je favoriete CRM of bugtracking tools zoals bijvoorbeeld Trello, Slack, Jira, Zapier of Github. Hiermee krijg je direct een melding dat iemand jou feedback stuurt en kun je deze melding meenemen in je dagelijkse werkzaamheden.

Voorbeelden van visuele feedback tools

 

TrackDuck

Screenshot van trackduck homepageVia TrackDuck kun door middel van het installeren van een browserextensie of een stukje code op de website direct een screenshot met  commentaar versturen naar de ontwikkelaar. Dit is erg handig bij het rapporteren van bugs  op een bestaande website. TrackDuck kun je laten integreren met bijv. Slack, Trello, Jira, Zapier of GitHub. TrackDuck is niet gratis. De prijs varieert van $9,- tot $200,- per maand en is afhankelijk op hoeveel projecten gebruikers feedback mogen geven.

Usersnap

UserSnap is een soort gelijke tool als TrackDuck. Bij UserSnap is de prijs bepaalt over de hoeveelheid gebruikers en de hoeveelheid projecten en is duurder dan TrackDuck. Het basis abonnement is $39 per maand voor 2 gebruikers en 1 project en bij 15 gebruikers  en 10 projecten is de prijs $149. Daarintegen heeft UserSnap wel meer integratiemogelijkheden dan TrackDuck.

Marker.io

Marker.io lijkt qua functionaliteit en integratiemogelijkheiden op UserSnap of TrackDuck. De tool werkt alleen als je eerst een browser extensie installeert, maar het grote voordeel is wel dat deze tool voor zowel Chrome, Safari, Edge en FireFox een extensie heeft. De prijs is afhankelijk van het aantal gebruikers en begint op $15,- per maand.

Invision

Invision is een visuele feedback tool die veel wordt gebruikt tijdens de design fase van een website. In Invision kun je een website door middel van pagina afbeeldingen aan een klant tonen zodat deze hierop feedback kan geven. Op een afbeelding kun je een aantal gebieden door laten linken naar andere design afbeeldingen zodat een klant een gevoel krijgt van de flow die in een website gaat worden gemaakt. De prijs varieert van $22,- tot $89,- per maand.

Conclusie

Door bij het ontwikkelingsproces van een website gebruik te maken van een visuele feedback tools kunnen ontwikkelaar zichzelf en hun klanten vele frustraties besparen. Let wel bij het kiezen van de juiste tools op hoe het prijsmodel in elkaar steekt (per gebruiker of per project) en met welke andere tools ze kunnen integreren.

Sinds 2023 is Blue Mammoth onderdeel van Social Elephant

Samen zijn wij een full service agency met:

Veel plezier op onze website 

Je kunt ons bellen op  0307601213


Groetjes,

Nico van der Zaan
Directeur 
Social Elephant