BLOG

ReCAPTCHA installeren binnen WordPress

ReCAPTCHA installeren binnen WordPress

Wat is reCAPTCHA ook alweer precies?

Via geautomatiseerde scripts, ook wel bots genoemd, kunnen formulieren op jouw WordPress website worden misbruikt voor het verspreiden van spam en gevaarlijke scripts. Om dit tegen te gaan is  ooit eens de CAPTCHA bedacht. Bij een CAPTCHA dient een gebruiker in een formulier een ingewikkeld verwrongen stukje tekst na te typen zodat het formulier zeker wist dat je een persoon was. Nadeel was echter dat veel gebruikers een veel te moeilijke opgave vonden. Google kwam daarom met de reCAPTCHA V2. een gebruiker hoefde hierbij geen woorden of cijfers in te voeren, maar diende slechts een vinkje te zetten of een kleine opdracht met een plaatjes uit te voeren. Voor gebruikers een stuk makkelijker uit te voeren en bovendien werkt de Google reCAPTCHA ook op mobiele devices.  Daarna is er door  Google ook een onzichtbare versie van reCAPTCHA gemaakt zodat zelf gebruikers niet meer een vinkje hoeven te zetten. Sinds kort heeft Google nu een derde versie van reCAPTCHA geïntroduceerd die een risico analyse maakt op basis van het gedrag van de gebruiker/bot. Je kan dan zelf instellen wanneer de gebruiker op basis van zijn gedrag wordt geblokkeerd of dat er eerst een opdracht dient te worden uitgevoerd.

Hoe installeer ik reCAPTCHA op mijn website?


Om een reCAPTCHA in te stellen ga je eerst naar https://www.google.com/recaptcha. Log in en kiik op het plusje rechtsboven om een nieuwe keys te genereren. Geef een naam op en welke versie van reCAPTCHA je op je site wilt gebruiken. Geef vervolgens de domein(en) op waar de reCAPTCHA gaat worden gebruikt. Vervolgens worden de keys gegenereerd die te vinden zijn onder het kopje “keys”. Deze keys dien je vervolgens in je formulieren plugin in te stellen. De meeste formulieren plugins van WordPress ondersteunen weliswaar de V2 reCAPTCHA mogelijkheden maar nog niet de V3 versie. Let hierop dat je bij het aanmaken van de sleutels.

ReCAPTCHA installeren op Formidable Forms

formidadable forms recapchta settingsHet installeren van de reCAPTCHA bij de plugin formidable forms is geen ingewikkeld proces. Het gehele proces vereist ook maar een paar stappen om de reCAPTCHA te laten werken op elk formulier naar keuze. Formidable Forms werkt nog niet met de V3 versie.

Stap 1: Ga naar Formidable > Globale instellingen en vul hier de site-sleutel en Secret key in en stel de gewenste taal in.

Stap 2: Ga naar Formidable > Formulieren > formulier naar keuze, en plaats hier de reCAPTCHA op de gewenste locatie. Om de reCAPTCHA te plaatsen moet u deze uit het rechter menu pakken en slepen naar de gewenste locatie. Opslaan en alles werkt.

Meer info over de instellingen lees je op https://formidableforms.com/knowledgebase/recaptcha/

ReCAPTCHA installeren op Gravity Forms

De reCAPTCHA installeren is bij Gravity Forms ook geen groote opgave. Het proces duurt hier maar 2 stappen om de reCAPTCHA te laten werken op elk gewenste formulier. Gravity Forms werkt ook nog niet met de V3 versie.

Stap 1: Ga naar Forms > instellingen en vul hier de keys in het juiste veld in bij het kopje “reCAPTCHA instellingen”

Stap 2: Ga naar Formulieren > Formulieren > formulier naar keuze, en kies onder geadvanceerde velden het CAPTCHA veld en sleep deze op de gewenste locatie. Vul vervolgens de gewenste opties in.

Meer info over de instellingen lees je op https://docs.gravityforms.com/captcha/

Sinds 2023 is Blue Mammoth onderdeel van Social Elephant

Samen zijn wij een full service agency met:

Veel plezier op onze website 

Je kunt ons bellen op  0307601213


Groetjes,

Nico van der Zaan
Directeur 
Social Elephant