DIENST

WordPress Blogs

WordPress Blogs

WordPress blogs zijn een nuttige tool voor het frequent publiceren van content en het aanspreken van je doelgroep. Voor een WordPress Blog hoef je niet handig te zijn met codeertalen als HTML, PHP en CSS. Je kan eenvoudig zelf een blog beginnen met WordPress. Lees verder en kom erachter wat jij nodig hebt voor het ontwikkelen van een goede WordPress blog.

Net als het maken van een blog met WordPress regelen wij je SEO en SEA optimalisatie zonder moeite. Een aantal belangrijke punten in WordPress gerelateerd aan marketing zijn:

Heb jij hulp nodig met een van de volgende elementen?

Daag ons uit!

Afspraak Maken
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Social Elephant om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Bezig met versturen

Motivatie

Het schrijven van een goede blog begint met de juiste motivatie. Je moet aangespoord worden om de blog bij te houden. Het kiezen van een passend onderwerp is dus erg belangrijk. Je hebt een onderwerp nodig waar je veel over kan vertellen. Daarnaast moet je een doelgroep hebben die het leuk vindt om blogs over het onderwerp te lezen. Je zou bijvoorbeeld een persoonlijke blog kunnen beginnen over een van je interesses. Voorbeelden van geschikte blog onderwerpen zijn:

Deze onderwerpen zijn geschikt omdat er veel nieuws over is en er een grote doelgroep is die deze onderwerpen interessant vindt.

Kosten van een blog op WordPress

Het maken van je eigen blog hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan namelijk al klaar zijn met een bedrag tussen de 50 en 100 euro. Binnen deze kosten vallen de jaarlijkse domeinkosten en hostingkosten. Het grote voordeel van WordPress is dat er keuze uit meer dan 8.000 gratis thema’s is en WordPress zelf geen kosten in rekening brengt voor het gebruiken van de webbuilder. 

Deze jaarlijkse kosten kan je natuurlijk terugverdienen met je blog. Wanneer je een doelgroep hebt opgebouwd met de content die je deelt word je interessant voor bedrijven. Door middel van betaalde samenwerkingen kan je de kosten van je blog gemakkelijk terugverdienen.

Bedenken van een domeinnaam

Een domeinnaam is het webadres van je website en dus van je blog. Zonder domeinnaam heb je geen adres waar je content op gepubliceerd wordt. Het kiezen van een juiste domeinnaam is dus erg belangrijk. Het staat namelijk gelijk aan je merknaam op internet. Zo is de domeinnaam van Coolblue bijvoorbeeld coolblue.nl.

Het internet bestaat inmiddels al een tijdje en domeinnamen waar veel vraag naar is zijn geld waard geworden. Het vinden van een domeinnaam die veel personen zullen herkennen kan dus lastig zijn. Voor het vinden van een domeinnaam zijn er tools die controleren of domeinen nog beschikbaar zijn. Wij raden je aan om deze tool te raadplegen bij het zoeken naar een geschikte domeinnaam

WordPress blog starten

Begint jouw schrijvers hart al sneller te kloppen en zou jij je visie willen delen met behulp van een blog op WordPress, of gewoon simpelweg je stem laten horen? Schakel onze hulp in en wij zullen je helpen bij het opzetten van je eigen blog.

Sinds 2023 is Blue Mammoth onderdeel van Social Elephant

Samen zijn wij een full service agency met:

Veel plezier op onze website 

Je kunt ons bellen op  0307601213


Groetjes,

Nico van der Zaan
Directeur 
Social Elephant