DIENST

WordPress Snelheid

WordPress is van zich zelf geen snel CMS. Het belang van optimalisatie voor WordPress is dan ook erg belangrijk voor je WordPress website. Maar hoe maak ik mijn WordPress website sneller? Dat vragen veel gebruikers van WordPress zich af. Hieronder staan een paar tips om jouw WordPress website sneller te maken.

Maak gebruik van goede hosting

Veel mensen denken dat de hosting van hun website niet veel uitmaakt, maar deze maakt dergelijk uit voor de snelheid van je WordPress Website.  Wij maken gebruik van onze partner Savvii om onze site te hosten.

Maak gebruik van een licht thema.

Sommige thema’s in WordPress zijn erg groot. Deze thema’s zullen er dus ook langer over doen om te laden. Dit probleem verhelp je door een kleiner thema te kiezen voor je WordPress website.

Verklein je afbeeldingen.

Door je afbeeldingen door een compressor te halen, zoals de compressor op https://tinypng.com/. Zullen je afbeeldingen kleiner zijn en dus minder tijd nemen om te laden. Veel mensen maken gebruik van te grote afbeeldingen, waardoor de website langzamer wordt.

Verklein je JS en CSS bestanden.

Door het aantal aanroepingen naar je CSS en JS bestanden te verminderen zorg je ervoor dat ze niet zo vaak ingeladen hoeven te worden. Ook door dit te verkleinen zullen bezoekers minder lang hoeven te wachten op het laden van je JS en CSS bestanden.

Wanneer je al deze aanpassingen hebt gedaan, zul je een heel groot verschil in de snelheid van jouw WordPress website merken.. Mocht je website nog steeds niet snel genoeg zijn. Neem dan contact met ons op om jouw WordPress website sneller te maken.

Sinds 2023 is Blue Mammoth onderdeel van Social Elephant

Samen zijn wij een full service agency met:

Veel plezier op onze website 

Je kunt ons bellen op  0307601213


Groetjes,

Nico van der Zaan
Directeur 
Social Elephant